Degradavę žmonės Lietuvoje

Degradavę Lietuvos žmonės

Bendrai

Dabartiniai laikai nėra tokie skirtingi nuo tų metų kai absoliučiai didelė dalis žmonių užsiėmė žemdirbyste ir kitais smulkiais amatais, reikalingais žemdirbystei ir gyvulininkystei plėtoti.

Todėl pagrinde žmonių kultūra formavosi jiems apkalbant gamtos reiškinius – būnant greta gyvosios pradžios. Bet Lenkijos šviesuomenės geresnės sielos subjektai matė, jog naujos idėjos ir inovacijos slypėti gali kiekviename asmenyje, nesvarbu ar tai žvejo ar medkirčio kraujuje.

Taip prasidėjo paprastų žmonių priverstinis (jiems) pažinimas mokslo atrastų faktų bei iš Vakarų per Lenkiją atėjusių žinių pritaikymas paprastai liaudžiai.

Lygiagrečiai – alkoholizmas, tabako rūkymas ir kitokie neigiami niuansai intelektualybės.

Lietuvos dabartinės moterys

Kažin ar jau būna žmonių, kurie nepažįsta kas yra jie patys. Belieka tik konstatuoti, jog Lietuvos moterys tapo eilinėmis amoraliomis prostitutėmis valstybėje, kurioje nelegalizuota prostitucija.

Moterys nuo keturiolikos metų, įtakojami tėvų, pradeda lytiškai santykiauti, rūkyti, intensyviai vartoti alkoholinius gėrimus ir bandyti narkotines medžiagas. Kas tampa tarpusavio mada ir tik labai maža dalis moterų, kurių genuose užkoduotas priešinimasis šitam purvui, sugeba atsispirti nuo mažens.

Ankstyva prostitucija, savęs negerbimas ir tuo pačių nematymas kituose teigiamų bruožų – tapo tendencingu reiškiniu.  Todėl dabartinė moterų karta yra pasmerkta ir jos egzistavimas virsta nebe laisvu vystymusi , kylančiu iš žmogaus vidaus, pažįstant supantį pasaulį savo protu, o tiesiog gyvulišku ( bezdžionišku ) atkartojimu tuo, kas dedasi aplinkoje.

Kasdieniai dešimtys abortų atvejų, nuolatiniai girtavimai ir prostitucijos atvejai – tai Lietuvos moterų kasdienybė, ir kas įdomiausia, jog atbukusį visuomenė priima tai kaip normą savo gyvenimui.

Dabartiniai Vyrai

Tai nepaprasta karta, kurioje vyrauja materializmo kultas supainiotas su peršama mada informacinių priemonių. Vyrai nepripažįsta mokslo kaip tokiu, kuris vysto asmenybę, duodamas jai galimybę pažinti pasaulį kitokia forma ir pridėti nuo savęs kažką jam. Aišku tai turėtų būti būdinga ir moterims, tačiau joms kol kas mokslas – kaip priemonė įsitvirtinti ir taip trapiame joms gyvenime.

Dabartinėje madoje – besaikis alkoholizmas, apsirūkimai , tarpusavio nepagarba vienų kitiems , narkotinių medžiagų realijos. Kas sukuria smurtą šeimose – keliant ranką prieš silpnesnius, o pastarųjų taikymasis prie to.

Egzistuoja tik viena amžina kliūtis kiekvienam jų – tai baimė papulti po įtaka kieno nors. Kas labiau panašėja į baimę, kuri atveria jų vidinę tuštumą ir galimybė tapti kieno nors vergu – proto ar nuo materialumo priklausomu.

Tačiau , jau toks metas, jog vyrai nebegerbia (kaip ir moterys ) vienų kitų – nėra tarpusavio ryšių, vyrauja nepasitikėjimas, kurį patys susikuria per alkoholizmo prizme.

Ta nepagarba atsispindi visuose gyvenimo etapuose ir nereikia toli klaidžioti, kai kiekvienam žingsnyje puikiai tai matai. O viskas dėl to, jog žmonės nebegerbi patys savęs, nelaiko savęs žmonėmis , netiki, jog daug kas priklauso tiesiogiai nuo jų sprendimo ir pasirinkto gyvenimo būdo.

Brandaus amžiaus žmonės

Kiek pragyventa – tiek sukaupta tos neįkainojamos patirties, kurios nėra kam perduoti. Nes realiai – tai tuščias gyvenimas, susidėdantis iš tokių etapų – kaip:

  1. Alkoholizmas, apsirūkymai, narkotikai;
  2. Netyčia atsirandantys vaikai ( su be galo didele  puokšte ligų, neišgydoma per gyvenimą);
  3. Amoralūs šeimos santykiai, kas nuveda į skyrybas;
  4. Bendravimas siauroje pažįstamų grupėje, smerkiant kitus dėl visų bėdų;
  5. Neapykanta viskam, užg0žiant ar raminant ja išbandytomis priemonėmis.

Nepasakyčiau, jog jau galima gerbti vyresnio amžiaus žmones, žinant kokius kelius jie eina ir kaip nugyvena savo vienintelį gyvenimą. Tai eilinės padugnės, su kuriomis neverta skaitytis.

p.s.

Ne šiaip, intelektualesnė dalis visuomenės išvažiuoja į Senosios europos šalis vien tam, jog atsidurti visą tai praėjusioje civilizacijoje. Kur gimusi tarpusavio pagarba, kur žmonės gali atiduoti save vardan visuomeninio gėrio.

autorius: Robertas Mažitovas

9 thoughts on “Degradavę žmonės Lietuvoje”

  1. mindaugas said:

    Na cia toks propagandinis puslapis kad siurpu,ka tu cia parasei tai praktiskai viska ir sau gali pritaikyti paemei kleta pavyzdziu is milijono,atsejojai i to keletos pacius blogiausius ir ikisai cia,tai kuo tokie zmones kaip tu geresni uz tokius lietuvius kuriuos cia aprasei,jokios pagarbos zmonem.

    • jeigu pajėgsi pateikti prieštaraujančius argumentus – pirmyn. O kol kas yra taip kaip rašau . Ir dar nesu sutikęs kas man į akis pasakytų priešingai.

      Blogiausio nerenku, kaip ir kažką smulkaus gero. Man neįdomus pavieniai atvejai. Teisingai pastebėjai – tai propaganda. Propaganda, kuri mano. Ar tu ką nors pradėjai daryti ? Ar moki būti atviras ir pateikti ką galvoji? Ar moki apginti savo poziciją?

      Abejoju. Bet pabandyk.

      Mano metodo tu nesuprasi. O aš neaiškinsiu. Suvokti ką darau gali patyrę kažkiek gyvenimo žmonės.

  2. Puikus tinklalapis. Drasu. Plika tiesa. Nesukursime grazaus gyvenimo, kol nepamatysime tiesos ir meluosime patys sau arba matysime tik save ir nieko daugiau.

  3. Intelektuoalus zmones, protingi, patriotai sibire guli.
    Vyru daug alkocholiku teisybe, bet tikiu jog ju bus vis maziau ir maziau.
    Del mergaiciu prostitucijos kategoriskai nesutinku ju yra mazuma.
    daug jaunu moteru ruko, vienintelis pastebejimas, idomu kaip prancuzijoj?
    seni zmones, mano senelis, buves sibire istorine prasme sutinka su tavim ir seip daug panasiu minciu turi. ir tikrai nera padugne ar kazkas panasiau.
    Isvis cia kaip tu parasei apie degradavusius zmones siaubas.
    tiek degradavusiu yra gal 5 %.

  4. Idomu kokiais saltiniais ir duomenimis remiesi?

  5. Skaitau ir galvoju, ar tu čia pasamdytas ar savarankiškas blogietis? Juk puikiai žinai, kad taip mąstydamas ir skleisdamas šias mintis palaikai tuos dalykus apie kuriuos kalbi. Kodėl nekuri anti įvaizdžio – gero, šviesaus žmogaus, klestinčioje valstybėje? Nes tu to nenori, ar ne?

    • o man nereikia to rodyti, žmonės gana lengvai supranta kas yra kas

      kuo esu tokiu ir liksiu; sako, savimi būti sudėtingiausia gyvenime

      gėrio 50 / 50 blogio

  6. einunamo said:

    Akivaizdziai pats sitam parasymui demesio per daug neskyrei 😀 . Visiskai jokios teiginiu motyvacijos. Be to pilna klaidu (tik su google verteju galima taip parasyti :D). Kazi ar cia grisiu :DDDD

  7. aš o ką said:

    Cha, geras puslapis. Kai nerandi anekdotų- galima užsukt čia pasijuokt 😉

Leave a comment